Recept

Här kommer recept på min tårta. Min lillasyster monterade den men allt annat gjorde jag själv :)
 
Tårtbotten 

4 ägg

1 ½ dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

2-3 msk kakao

Jag blandade även i mjölkfri choklad i bitar

 

mjölk- och sojafritt margarin att smörja formen med mjölk- och sojafritt ströbröd att bröa formen med
Kom ihåg att läsa innehållsförteckningarna om du inte är helt säker på vad ingredienserna innehåller.

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj och bröa en rund form, 1,5-2 liter.

Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölblandningen. Rör om så att det blir en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i 25-30 minuter i nedre delen av ugnen.

Låt kakan svalna under duk på galler. Skår den sedan i tre lager.

Det här är en luftig tårtbotten som passar till de flesta tårtor. En enkel sats passar till en rund tårta och dubbel sats passar till en långpanna.

 

 

Hallonkompott
2 ½ gelatinblad

300 gram hallon

1 ½ dl strösocker

 

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Koka hallonen och socker på låg värme i cirka tio minuter. Om du vill kan du smaksätta kompotten med lite vanilj eller citronsaft.
Försiktigt krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma kompotten. Låt den stelna i en bunke. Känns kompotten stel i bunken när du ska fylla tårtan är det bara att röra om så att den mjuknar och blir mer lätthanterlig.

Gjorde även denna dagen innan.

 
 
 
 
Hallon och blåbärs mousse
200 g Hallon och blåbär
3 gelantinblad
2 dl vispbar mjölkfri grädde, ex ”Gogreen visp”
eller
”Luftig Visp”
2 äggulor
½ dl strösocker
 
Mixa och passera bären genom en sil. Blötlägg gelatinbladen i vatten.
Vispa grädden hårt, vispa äggulor och socker pösigt. Rör ner bären i ägg smeten men spara 1 msk av bären.
Smält gelatinbladen med de sparade bären. Rör ner blandningen i ägg smeten och vänd sedan i grädden.
Jag gjorde min dagen innan men går alldeles utmärkt att göra de samma dag. 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback