Snart slut

Ja då är det snart dags att lägga 2011 till handlingarna.

Året har gått väldigt fort tycker  jag.

Januari: Ja då blev jag gravid :) Jobbade i Väring. N skolades in på Mandelblomman.

Februari: Världens goaste unge fyllde 1 år. Va på första MVC besöket.

Mars: Hände inte så mycket jobbade på som vanligt.

April: R fyllde år. Konfirmad läger, kan ju säga att man var inte människa på flera veckor efter de haha. Påskvandring på jobbet. Var jätte kul att få va med på de. Gjorde ultraljud på mini.

Maj: Syster fyllde år. Fick vara med på mitt första vuxen dop (ungdom). Hade min första konfirmation med världens goaste gäng. En riktigt intensiv helg :) men rolig.

Juni: N var på sitt första barnkalas. Jobbade sista i Väring. Syster går från bagare till konditor när hon tar gesällen som vi åkte ner för att se. Började sommar jobba på ett äldreboende. Fyllde  år :) Midsommar fest hos farbror. Där typ ALLA utom jag å barnen var as packade haha kul å se :)

Juli: Jobbade och hade MVC besök.

Augusti: Var i GBG på semester över en natt. Gick på Liseberg. N ville åka allt. Å MVC besök så klart. Var på bio med N och syster. Bilar 2. Var kul å hon hade nog socker kick efter de haha. Stor kalas med ena halvan av släkten.

September: Mamma å Pappa lämnar sverige och åker till Thailand och är borta 3 veckor. Misstänkte säte på mini så ultraljud gjordes. Men hon hade vänt sig. N börjar gympa och barntimmarna. Fick ta hand om mammas butik 2 gånger också. Syster och kille flyttar.

Oktober: Mvc besök. Gick över tiden med 1 dag och födde min andra lilla prinsessa. R ledig. Massa BVC besök.
Fick en liten kusin också :)

November: BVC besök. Pappa den klanten haha bryter armbågen. Vi får slava åt honom å köra runt på honom. Resultatet blev frulle på Mössebergsbagarn mm räkmacka hehe.

December: BVC besök. N fyller 4 år, Pappa 50 år och pappas mormor 93 år. Festande hela den dagen på deras födelsedag. Alltså alla 3 fyller på samma dag. E har ev komjölksprotein allergi så börjar med mjölkfritt. Resultatet blev lyckat hon mår bra på huden och i magen.

Ja de va detta år. hoppas nästa blir lika bra som detta varit.


Jul

Julen var ganska lugn ändå fast vi va på 3 olika ställen på samma dag.

Först va vi i Gökhem där de firades med släkt å familj.
God mat å massa mys.

Sedan ba de av till Falköping där barnens farmor väntade.
Där va de bara massa mys :)

Och sista stopet blev hos barnens farfar där vi fick lite mat.
Stackars hud som inte fick va i fred för N var på honom hela tiden och stackars E som inte heller fick va i fred för hunden va på henne å nosade.

Sen bar de av hemåt.
Öppnade resterande paket hemma och som N sa vi hade mysimys och åt massa godis :)


Torsdag

Ja nu börjar vi närma oss jul.

Dagen började med promenad bort till dagis med en sur 4 åring som absolut ville att vi skulle ta bilen haha latmask.

Hemma skottade jag snö :)

Mini har varit snäll och go idag låg i Ns säng när jag dammsög hennes rum. Sedan lite mys pys jag och mini.


Kramar

Snö

Ja vi får väll se hur länge den blir kvar. Ska ju bli plussgrader på jul ;(

Gick till dagis i morse. N va ju så klart sur när jag sa att vi skulle gå. Hon ville åka bil. Haha latmask. Men snön låg ju på vägen så då tog vi bobben. Nöjd tjej som fick gå sista biten då någon idiot tagit bort snön på trotoaren hehe.

Gick hem och mini sov så gott i vagnen och efter som R inte skottat vår garageuppfart så gjorde jag de. Hans aargument va att snön försvinner ju på fredag haha. Men halva kan ju inte va skottad å vår halva ha massa snö kvar. Så jag är ju bäst på att skotta så jag fixa de.
De är så när man har hus. Har ju ingen vaktmästare här. Haha ska nog anställa en.


Förlossnings berättelse Natalie

Det hela började den 16 november 2007 när min Bm kände på magen. N låg då i säte och de bokades tid för vändningsförsök.
Den 23 november åker vi till kss och får göra ett ultraljud och som bm sa så låg hon i säte. Fick då göra vändningsförsök. Jag tycker att de gjorde ont oc var obehagligt. Så efter 3 försök konstaterade dom att jag hade en envis liten mini i magen som absolut inte ville vända på sig.

Bm frågade då hur vi ville göra kunde välja att föda vaginalt. Men jag ville inte riskera något så ett kejsarsnitt planerades. Jag och R satt å väntade medans hon var och kollade tider, vi började då prata om att vi skulle vilja ha den 10 dec för att min pappa och hans mormor fyller den dagen. Bm kommer tillbaka med tiden och ja vi fick som vi ville den 10 dec :)

R åkte vidare på julbord och jag åkte till farbror för att fira kusin som fyllde år. Stackars mamma och pappa väntade spänt på telefonsamtalet om hur de hade gott. Så när hela halvan av släkten var samlad så kläcker jag ur mig detta :)

Å dagar gick min pappa frågade in i de sista om de verkligen blir då :)

Den 7 december 2007 åker vi in till kss för att ta prover och skriva in oss och få lite info om de sista med snittet.

Lördagen kom och vi var på julbord med svärfar. Han och min svägerska viste inget hehe. Där spelade vi alla ett spratt haha någon frågade hur de kändes när N vände sig för dom trode hon låg med huvudet ner. Så jag ick hitta på en liten historia haha. När vi åker så säger svärfar något mins inte vad och jag säger ja men N  kommer nog snart :)

Dagen D 10 december 2007. Ställde klockan på jätte tidigt haha Skulle vara  på kss 7.30. Skulle duscha med någon steril tvål innan. Vi beger oss iväg. Nervösa
Kommer typ 5 över halv 8 (ALLTID sena) Kommer in på ett rum Dom tog ctg å började förbereda. Vi viste ju inte vilken tid som jag skulle förlösas på. Men vid halv 9 börjar dom förbereda allt. R fick snygga op kläder. Jag fick dropp och sen skulle jag få kateter och kan ju säga när Bm säger att nu ska jag bedöva lite så tänker ju jag på spruta. Då kan jag säga att jag var nära på att klappa till henne för de haha. Men de va ju bara lite gel så de va ju inte så farligt. Strax innan 9 rullar vi in på OP. Får lägga mig på operations bordet. Och sen får jag en liten grogg, som R trodde va sånt man blir heelt go i huvudet av. Men de va något jäkla kräkmedel usch för de. vid 5 över 9 får jag ryggbedövning och den hade jag bävat för usch trodde de skulle göra skit ont. Så låg där och skakade å stackars R svimmade nästan haha. Men han fick llite saft. fasen va sur jag va på dom då. Jag var ju jätte hungrig ju. Men ryggbedövningen kändes bara 3 stick sen försvann allt från bröstet och ner. Bedövningen är lagd 9.10. Strax innan 9.20 så säger narkosköterskan att nu ser jag en liten rumpa och vips så är hon ute.
Natalie Signe Maria 10 december 2007 kl 9.20 3325g och 51 cm

9.40 rullas jag ut från operation med mitt lilla <3


Blev ett jätte långt inlägg detta också :)

Kramar

3 dagar kvar

Här hemma räknar vi ner till julafton. Eller rättare sagt Natalie räknar ner.
I måndags var de BVC för Natalie, 4 års kontroll hon växer så de knakar. Fick göra syntest, gå balansgång, öva uttal och lägga klossar på olika ställen, pärla, rita en gubbe. Ja massor helt enkelt :) Hon blev ju klart godkännd. Men talet är inte de bästa när hon säge vissa ord som blir helt fel. Så de ska skickas remiss till logoped. Då kanske man kan förstå vissa ord som hon sagt ibland hehe..

Idag var de minis tur att gå till BVC hon väger nu 5820g min lilla knubbis. Utslagen på magen va fina (nästan borta). Men hon är snorig å har varit de i 2 veckor :( Men ska hålla koll så de inte kommer någon feber. Lilla Elin är ju mjölkfritt och ahr gjort de sen 2 december och även jag äter de efter som att jag ammar henne. Så idag kom special leverans av den svindyra ersättningen. Seriöst hur kan man ta nästan 800 spän för 6 burkar ersättning. Men som tur är betalar vi 120 kr per uttag. Lite billigare.

I morgon är N på dagis så jag och mini ska bara ta de lungt :)


Kramar


Förlossnings berättelse Elin

Den 5 oktober var hon beräknad. Dagen gick å jag kände absolut INGET. Tänkte då att de här kommer ju ta tid innan hon vill komma ut får väl vänta 2 veckor..

Torsdag den 6 oktober åker R till jobbet halv 5, jag somnar om och vaknar sedan kl 6 av att jag börjar få värkar. Försöker sova igen men vaknar var tionde minut av värkarna. Går upp å tänker att N kan jag ju köra till Barntimmarna. Sen slänger jag iväg ett sms till min älskade vän Martina å säger att något är på G. Skickar även ett till mamma och kollar om hon är hemma hela dagen. 

Vid halv 8 gör de skit ont och dom kommer tätare. Så jag ringer R på jobbet hans jobbar kompis svarar å jag presenterar mig inte än utan bara frågar om R är där varav han frågar är de dags. R får luren jag börjar gråta å säger du måste komma hem. Bartimmarna fick N glömma för jag hade för ont nu. Men hon låg och sov så gott. Jag gick in i duschen å satt där tills varmvattnet tog slut hehe men skönt va de. Stackars R kommer hem i panik å säger ska vi åka in nu. Jag helt cool lugn nä vi blir säkert hem skickade ändå. Han väcker N å gör frukost till henne och mig. Orkar bara äta ett halvt ägg. Värkarna avtar lite men sen drar de igång igen vid halv 12 tror jag ringer han förlossningen och vi var välkommna. Messar mamma å säger att vi är på väg. Lämnar vårat älskade lilla troll hos mormor och morfar och åker in till förlossningen. 
Väl inne vid halv 1 sätter dom ctg och där fick jag ligga i de första rummet. Värkarna blev värre å värre Satan va ont de gjorde. Vid halv 2 kommer hon in igen å säger att dom ska ha skiftöverlämning kl 2 och då kommer en ny Bm. Under tiden jag låg och väntade ås kom värkarna med ca 1 min mellan rum. En vär gjorde så jäkla ont att jag skriker och ber R ringa på dom. Men han fatta nog inte de haha. Halv 3 kommer Maria in min Bm hon börjar klämma på magen sen ber hon en till Bm komma in å klämma. Sedan säger hon att hon inte vet hur hon ligger men de känns som rumpan ligger neråt. Yes tänkte jag. Ett snitt haha. Men dom skulle göra ett Ul för att va säkra. Innan de så skulle hon kolla hur mkt jag var öppen och kläcker ur sig ja de va ju inte så konstigt att jag inte kände huvudet det har ju sjunkit ner långt. Jag var öppen 7 cm och får då förflytta mig till förossningsrummet. Föresten den där undersökningen gjorde förjävla ont allså. Huva. Väl inte på förlossningsrummet så får jag äntligen lustgas oj oj oj vilka grejer. haha. R börjar fråga om ryggbedövning och Maria frågar om jag vill ha de. Hög som ett hus svara jag att jag vet inte. Så hon vill inte ge de.

Hon går iväg och ska undersöka någon annan stackare :P och där ligger jag och har skit ont men lustgas e bra haha. Heltplötsligt så tar jag i uta fan å så känns de som en atom bomb explodera i koppen å R skriker o jävlar å slänger sig på klockan. Så där gick vattnet :) Maria kom tillbaka å lämnade oss inte mer sen utan va kvar. Hon undersöker och jag är öppen 10 cm men har kant kvar. Hon vill att jag ska ställa mig upp lite. Kommer knapt upp på benen för än en värk kommer å slänge mig runt Rs hals. Får ett gåbord att luat mig emot. Någon värk senare så kläcker jag helt plötsligt ur mig att jag måste bajsa. Å jag kan ju säga att de kändes som de. Å kroppen bara stälde om sig å jag börjar trycka på. Helt sjukt va kroppen ändras. Får lägga mig ner igen och de trycker på som bara den. Maria vill att jag ska ställa mig på knä men jag fixar inte de. Hon undersöker mig igen och fattar att det är ju ingen idée. Hon är ju påväg ut nu. Tror de tog 3 krystvärkar till sen var hon ute vår lilla princessa. Men vad de sved när hon va påväg ut.
16 23 den 6 oktober föddes Elin Teresia Maria 4130 g och 52 cm

Det var en häftig upplevelse men jag vet inte om jag skulle fixa att göra om de.Oj vilket långt inlägg :)
Ska skriva Natalies också såg att jag inte skrivit någon

Kram så länge


Skärpning Maria

Haha ja herre gud sist jag skrev var jag gravid i v 35 och nu är jag 2 barns mamma

Ska ta och skriva min förlossningsberättelse en dag :)

Men kan ju tala om att vi fick en liten sessa den 6 oktober. Allt gick snabbt och jag gick över 1 dag.


Kramar sålänge