Söndag

Då var söndagen här.

I går var jag iväg på loppis och försökte sälja. Gick sådär men de va kul. Fick med mig 2 mössor hem till tjejerna.

Idag har vi varit i Skövde och shoppat. N fick lite byxor och några tröjor och sen köpte hon själv 1 t-shirt och ring för sina egna pengar.
Jag köpte ett par jeans och ett linne.

Så nu har jag kläder att ha på mig i morgon när jag ska ut och festa :)

Ska bli så roligt. Har ju inte varit ute på 2 år.

Vi köpte rabarber, jordgubb och smultron plantor. Så dom är planterade. I mitten av maj tänkte jag så lite grönsaker och sånt i den andra pallkragen.


Fredag

Då var Ns tand borta och de va nog de värsta jag varit med om.

När vi kom dit så tog dom kort på tänderna igen och N var jätte duktig.
Sen visade sköterskan sprutan och N fick prova å tycka ut lite bedövning :)

Så hon lade en bedövnings salva i munnen på N och sen skulle hon få sprutan. Å jag va jätte nervös. Men N var JÄTTE duktig.
Sköterskan va skit nervös hehe. Hon hade aldrig lagt bedövning på en sån liten :)
Hon började gråta för att de droppade lite bedövning och den smakar ju skit. Så hon fick skölja.

Sen fick vi vänta på tandläkaren. Så N passade på att prova stolen så hon fick sköterskan att köra upp stolen till max och N var hel nöjd där uppe haha.
Hon fick köra stolen själv också.

När tandläkaren kom va N helt cool lugn. Å la sig ner å gapa. Så tandläkaren började dra med sina fingrar men för att få ett bra grepp använde hon tång å började dra och då börjar N skrika att de gör ont. Så dom lägger mer bedövning. Och då vägrar N lägga sig ner igen, hon bara skrek. Usch va mitt mamma hjärta ville ta henne där ifrån.
Men hon lade sig ner och dom började dra med fingrarna och då såg man att tanden va på G men hon behövde tången igen för att få grepp. Och igen börjar N skrika men denna gången fick jag hålla fast henne för tanden va på väg ut å dom drog.

Hon fick välja 2 grejer och hon tog nagelklistermärken.

Sen på natten kom tanfen och lämnade 10 kr och en lapp att hon skulle få gå å köpa något fint i en affär. Och enligt en så var de en väldigt snål tandfe. Hon förtjänade mer pengar haha men tandfen är ju inte rik precis haha.

Så jag är väldigt stolt över min älskling.

Lilla E har börjat sitta bra på golvet nu. Men hon välter inland hihi.

Köpt ett nytt linne från blingo som äntligen kom på posten.


Tandlös

Idag kommer det hända. Dom ska dra ut Ns lösa framtand.

Jag har visat henne en filmsnutt hur dom drar ut en tand på 1177 för barn.

Så i morgon eller något får vi åka in till stan å köpa något om hon varit duktig :)

Lilla E får va hos mormor och mysa.


Ny del på vagnen

Nu är E 6 1/2 månad gammal. Mitt lilla troll börjar bli stor. Hennse favorit syssla är att springa runt i gå stolen och reta syrran.
Hon väger nu 7580g och är 69 cm lång.
Hon har börjat sitt lite på golve. Har amningskudden runt så de inte är så långt ner till golvet.

Vi har även bytt till sitt delen på vagnen då hon bara gnäller när hon ligger i liggdelen och den börjar bli förliten för hon växer så mycket på längden.


Vi väntar fortfarande på tandläkar tid till N. Vi förbereder henne mycket nu ifall hon måste dra ut en tand. Lite mutor är tillåtna hehe sa först att vi kunde åka till leksaksaffären men sen sa jag till henne att vi kan köpa lite nya kläder och hon får välja själv. Så vi får se vilken affä de blir isåfall.

Laddade ner en bra app till min ajjfån. Så har kört 2 pass med magträning i 15 min, kan ju säga att jag har en träningsvärk i magen som heter duga. Och idag tog jag en PW när jag hade lämnat N på fsk.

Bara 6 dagar kvar till denna mamma ska ut å vara Maria istället för mamma en kväll. Kommer bli jätte kul men kommer ju såklart sakna minisarna och R hihi.

Nää ska göra iordning mini för promenad.

image description


Måndag igen

Då har denna helgen gått.

De har varit lungt här. R och vår granne har fixat lite inför asvalteringen som vi ska göra.

Jag N och E var i stan och fikade med bästa Ellen. Va alldeles för längesen vi sågs.

Igår firade vi barnens faster som fyllde år.

Så här händer de inte mycket hehe.

Jo i fredags åkte jag och barnen till Trollhättan och skulle fixa en grej på vagnen. De gick på röda hehe.
Träffade 2 gamla arbetskamrater. Kul att få se dom och få visa upp N för de va henne jag väntade när jag jobbade där för 5 årsedan. En väldigt bra arbetsplats som jag säkert kommer söka jobb på.

Sen blev de lite shopping till barnen och några fröer till mig som jag ska så här hemma nu.

R har fixat pallkragar som jag ska så lite olika grönsaker i. Ska bli så roligt att få ha något och greja med i trädgården.

Bilderna är lånade från Polarn och Pyret och Cubus

Torsdag

Då har dagen passerat.

E fick sin spruta igår 1 stick i varje ben. Den sista gjorde ont så hon skrek ;( den första undra hon bara vad BVC sköterskan sysslade med :)
Hon har kommit upp till 7580g min lilla mini.

Sen när vi gick hem efter BVC hände en olycka. N snubblade och ramlade å skrapade upp kinden, fick en fläsk läpp och en lös tand.
Så idag var vi hos tandläkaren. Där röntgade dom framtänderna och kände lite på den lösa. Så nästa vecka ska vi dit igen och ev dra ut den. Får se va tandläkaren säger.

N har även varit på cirkus idag. Hon somnade gott i sängen fullt påklädd hehe lilla <3

Och denna morsan ska ut på Valborg. Har inte varit ute på 2 år. Ska bli så jäkla kul. Senast var på vår ATP hehe. Nej jag har inte stavar fel ;) After Tenta Party. Haha

Ne sova nu så vi orkar gå upp i morgon.


Spruta

Då är de dags för 6 mån kontroll och 5 mån spruta.


Söndag

Då är söndag klar :)

Igår va vi inne i stan en sväng. Sedan fick N äta hur mycket godis hon ville :) hon har fått så mycket och sparat massa så nu va de dags hehe.

Vi grillade även en korv var vid halv 10 på kvällen. N åt knappt för hon hade ätit väldigt mycket godis haha.

Idag har de varit lugnt. Jag började dammsuga häcken ;)

Ny fick ni något att fundera på haha

Nä sova så vi orkar vår promenad kl 7.


Hemma träning

Ja denna vecka lider mot sitt slut. Jag har gått 41,78 km denna vecka. Riktigt skönt. Har haft sällskap mestadels och det är alltid kul. Och när jag varit själv har de blivit något stop på vägen å pratat med trevliga människor :D hehe

Körde zumba här hemma nu genom youtube. Klicka på bilden så kommer ni dit.







Har även tränat core, yoga och zumba. Beatch 2012 här kommer jag.

Fick träningsvärk i armarna fast jag inte gjort något. Eller jo fick lyfta en ap tung sak igår (redags)  å de kändes fi fasen.

Va på leva bo mässan här i stan och jag tycker inte de va mycket att ha. Var mer för dom som ska renovera eller bygga nytt hus.

Fick även se en ur söt liten bebis som va 8 v förtidig tror jag de va. Va ska man säga pytte liten va hon och väldigt söt.

Vi plockade även fram ALLT godis vi hade och lät N äta så mycket hon bara orkade och även dricka dricka. Hehe så nu är hon nog inte så sugen på godis på länge.

I morgon är de söndag och jag hatar söndagar dom är så tråkiga.

Go natt
image description

Mini

Finns de något mysigare än när man har sin bebis på bröstet <3

Mini har vaknat här i gallskrik sen när hon väl somnat och jag la henne i sängen igen så vaknade hon. Så jag får väll sova med henne på bröstet.

God natt


zumba

Ja herre gud.

Idag har hurtbullen Maria promenerat hela 12 km hehe morgon promenad, promenad med mini kusin och hans mamma och promenad till dagis och hem.

Lämna N hos morfar där hon säkert levde jävel för de har hon gjort hemma. Hon körde bil och bytte däck.

Var på banken å skrev om lån. (Sånt man måste göra om man har hus och är vuxen)

Sen dagens höjdpunkt zumba. Kan ju säga att detta passet va de jobbigaste zumba passet jag gått på. Fi fasen svettades som en gris. N var med men hon gick på löpbandet och rockade rockring hehe.

Dags att sova. Upp tidigt för dagis och promenad. Ska ev in på leva bo mässan i fkp va lite intressanta föreläsningar i morgon men även på lördagen så då åker vi väll också in.

Go natt

image description

Bajs

Ja vidrig rubrik haha.

Mini har inte bajsat på 1 vecka och igår fick vi hjälpa henne och jag förstår att hon inte velat bajsa för de va hårt och mycket för en sån liten mage. Men nu hoppas jag att hon kan sköta de själv.

N var hos tandläkaren i tisdags och de gick jätte bra, hon gapade och gjorde som dom sa och hon hade fina tänder. Hon hade fått 20 tänder och det kommer komma 4 st till ungefär vid 6 års åldern och 4 till tror jag vid 8 år och sedan kommer visdomständerna.

Ja va hos tandläkaren igår och usch va jag inte gillar de. Men nu är de gjort.

Ska snart på promenad med lilla kusin och hans mamma.

Sånt här hår skulle jag vilja ha igen. Får nog fasen bli en hårförlängning. Ska försöka sälja massa så jag kan köpa de :D


Välling

Mini får ju välling varje kväll nu. Och i natt vakna lilla monstret redan kl 3, inte okej tycker mamma. Men med lite nutramigen i magen somnade vi gott igen och sov till 8.

N tog sin kaffe panna och täckningar och gick runt bland grannarna i går. Första stoppet va lite jobbigt men sen så. Hon blev sur på dom som inte öppnade haha. Min söta lilla kärring.

N hade gympa avslutning igår också. De började ju dåligt då ingen kom in i gympa salen. Inte ens fröknarna. Men de löste sig och ett gäng glada barn fick ha gympa. N har verkligen älskat de. Och speciellt ringarna i taket.

Vi var även på marken igår. Köpte lite godis som är de obligatoriska. I höstas hade jag tänk att gå också men fick ju värkar på morgonen så de va bara att glömma. Fick min lilla sessa då <3 som idag är hela 6 månader.

Hon är en väldigt glad liten tjej. Skriker sällan utan gnäller mer när något inte är bra. Hon älskar att jaga syrran med gåstolen. Hon har börjat morra å försöker skrämmas hehe inte så uppskattat av N på morgon promenaden för hon tycker det är otäckt.

Dagen idag bestod av slappning besök av syster och sjunga lite i kyrkan.

Grindarna har även kommit upp nu i veckan efter att ha väntat sen i augusti. Inte okej. Men snyggt blev de. Bara låsa dom då vet jag att N är kvar på tomten.

Prata med min finaste vän förut om hårförlängningar. Jag blev ju inte dåligt sugen. Så här ska jag nog fixa till mig inför 25 års dagen i juni.

Ne ska döda flugan å sen sova.

God natt


Dålig på att blogga

Oj nästan gått en vecka sen sist.

Mini och jag ska vara testpiloter för sempers mjölkfria välling. Och vi började i tisdags, då drack hon lite i går va det tvär emot hon spotta och fräste och gallskrek för de ville hon inte ha. I går kväll kom jag på att jag kan ju vänja henne vid smaken så jag blandade 65 ml av hennes ersättning tillsammans med 110 ml välling och detta fungerade jätte bra hon åt massor. Jag todde då att hon skulle sova till halv 7 men så va inte fallet halv 5 slog hon upp dom små och var hungrig. Idag till frukost fick hon vlling igen fast då blandade jag 35 ml ersättning med 110 ml välling. Matvrak till bebis hon åt upp allt. Nu i kväll tog jag enbart välling och de fungerade. Så hon slurplade i sig allt. Spännande och se hur länge hon sover nu. Vi har även provat potatis, brockoli och ris puré från Hipp barnmat och de var klart godkännt av mini.

Tänk att idag för 6 månader sedan satt jag och tänkte jag att jag får säkert ingen bebis än på  veckor men i morgon för 6 månader sen kl 16:23 föddes mini knapt 1 dag över tid.